Stappenplan verkopen

Stappenplan verkopen horecabedrijf met Easyhorecamakelaar:

1. Meld je aan bij Easyhorecamakelaar!

Je meld je aan met het Do It Yourself Intake Formulier en ontvang de inlogcode om aan de slag te gaan. Vul zoveel mogelijk kenmerken in en vervolg dit stappenplan.

Gebruik de button om je aan te melden en start vandaag nog met de verkoop van je horecabedrijf!

Aanmelden

2. Je bedrijf verkoopklaar maken

Inventaris moet werkzaam zijn
Je zaak moet er spik en span bijstaan
Informeer je huurbaas over de aanstaande verkoop

3. Informatie verzamelen

Kandidaat-kopers moet je kunnen voorzien van alle informatie betref jouw onderneming: Lees ook al deze documenten goed door zodat je goed op de hoogte bent van alles. Dit geeft je zelfvertrouwen in het verkoopproces en je schept vertrouwen bij potentiële kopers.

  • Inventarislijst
  • Jaarcijfers/omzetgegevens
  • Huurovereenkomst
  • Exploitatievergunning
  • Terrasvergunning
  • Speelautomatenvergunning
  • Personeelscontract(en)
  • Bruikleenovereenkomst(en)
  • Overige contracten die van toepassing zijn.

4. Foto’s maken

Eén van de belangrijkste factoren zijn goede foto’s!
Zorg dat je duidelijke foto’s maakt wat een goede weergave is van uw horecabedrijf. Zorg ook dat er geen mensen opstaan.
Haal zoveel mogelijk onnodige elementen weg en zorg voor genoeg licht.

Fotografeer alle ruimtes:
Gevel
Restaurant
Bar
Keuken
Opslag
Omgeving
Bijzonderheden

Easyhorecamakelaar heeft ook professionele fotografen in huis. Gebruik de button voor meer informatie.

Foto's & Video's

5. Advertentietekst maken:

Vertel duidelijk hoe jouw onderneming eruit ziet.
Wat is de indeling van de zaak?
Wat is de staat van de inventaris?
Vertel wat over de omgeving.
Laat je inspireren door andere advertenties op verschillende websites waar ook horecabedrijven worden verkocht.
Vertel iets over de mogelijkheden die jouw zaak nog meer kunnen hebben om meer omzet te generen. Bijvoorbeeld door meer dagen op te gaan, de openingstijden verruimen, meer zitplaatsen creëren etc.

6. Vraagprijs bepalen:

Informeer bij je boekhouder wat een reële vraagprijs kan zijn. Met een goed onderbouwde vraagprijs heb je meer kans op succes. Easyhorecamakelaar kan ook voor jouw een bedrijfswaardering opmaken. Klik hier voor meer informatie.

7. Je bent klaar om te verkopen

8. Bezichtigingen

Easyhorecamakelaar informeert je als er een interesse is in jouw zaak. Je kunt vervolgens zelf bepalen wanneeer je wilt afspreken met een kandidaat. Of dit nu op werkdagen is of in het weekend, It’s up to you! Easy toch?
Op de dag van de bezichtiging zorg je natuurlijk dat je zaak er piccobello bij staat!
Tijdens de bezichtiging laat je trots jouw bedrijf zien en voorzie je de kandidaat van alle benodigde informatie. Als er na de bezichtiging serieuze interesse is kan je vragen of men meer informatie wilt ontvangen. Dit kan dan per mail worden verzonden naar de kandidaat.

9. Onderhandelen

Met uw vraagprijs nodigt u de mensen uit tot het doen vaan een bod. Dit bod moet in ieder geval bestaan uit 2 elementen:

  • De prijs
  • De datum wanneer de potentiële koper de zaak wilt overnemen.

Wilt u professionele begeleiding in deze fase klik hier voor meer informatie.

Wanneer u uiteindelijk een overeenstemming heeft bereikt kunt de koopovereenkomst opmaken!

10. Koopovereenkomst

Met de koopovereenkomst legt u de gemaakte afspraken vast. Dit kunt u bijvoorbeeld laten opmaken door uw boekhouder of klik hier voor meer informatie.

11. Huurovereenkomst

Je stelt de verhuurder op de hoogte dat je een koper hebt gevonden voor de bedrijf. Je kan dan een verzoek tot Indeplaatsstelling indienen bij de verhuurder of er kan een nieuwe huurovereenkomst worden opgemaakt. Informeer bij je verhuurder naar de mogelijkheden en welke informatie hij nodig heeft om de huurovereenkomst over te zetten naar de koper.
Voor begeleiding van dit proces of het opmaken van dergelijke contracten kunt u ook contact opnemen met Easyhorecamakelaar.

12. Overzetten en/of opzeggen van contracten

Als alle seinen op groen staan voor de verkoop kan je gaan nadenken over alle contracten die moeten worden overgezet of wellicht opgezegd. Denk aan energiecontracten, personeelscontracten, internet etc. Klik hier voor een overzicht.

13. Overdracht

Het is zover, u gaat uw onderneming overdragen aan de koper! Uiteraard een feestelijk moment maar zorg wel dat uw alles orde heeft. Alle inventaris moet naar behoren werken en doe een laatste controle samen met de koper. Voorkom hiermee onnodige duidelijk na de overdracht.
Noteer alle meterstanden en maak zonodig ook foto’s van de meterstanden. U doet er verstandig aan om de overdracht ofwel levering vast te leggen middels een Akte van Levering. Informeer bij uw boekhouder of klik hier voor meer informatie.

Heb je vragen? Mail dan naar info@easyhorecamakelaar.nl

© 2024 Easyhorecamakelaar. Alle rechten voorbehouden.  |  Algemene voorwaarden  |  MVO Verklaring  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |   Surlinio